FI
Show menu

Liikunta

Fyysinen aktiivisuus laskee ja istumista käyttäytymistä kasvaa iän myötä. Fyysinen toimintakyky, liikkuvuus ja kyky suorittaa päivittäisiä askareita myös heikkenee iän myötä. Säännöllinen liikunta voi auttaa kääntämään ikääntymiseen liittyvien lasku fyysisen ja psyykkisen toiminto.Säännöllinen liikunta on yksi tärkeimmistä asioista, joita voimme tehdä terveydelle. Se voi estää monia terveysongelmia, jotka näyttävät tulevan iän myötä. Se myös auttaa lihaksia kasvamaan vahvempi, joten voit pitää tehdä päivä-to-day toimintaa ilman tulossa riippuvainen muista.Muista, ei tee mitään liikuntaa voi olla huono sinulle, riippumatta iästä tai terveydentila. Jotkut liikunta on parempi kuin ei mitään.            Suositeltava määrä liikuntaa ikääntyneille on sama kuin aikuisille vuotiaiden 18-64 vuotta - ainakin 150 min viikoittain (noin 30 min 5 päivää viikossa) on kohtalaisen liikuntaa. Kuitenkin useimmat vanhemmat aikuiset eivät tule lähelle näiden suositusten. Vanhempi aikuinen motivaatio osallistua liikunnan riippuu monista henkilökohtaisten asenteiden, riittävät mahdollisuudet ja laajempien ympäristötekijät. On myös jonkin verran näyttöä siitä, että vanhemmat aikuiset eivät ole perusteltavissa osallistua voimaa ja tasapainoa toiminnan keinona välttää kaatumisia. Vanhemmat aikuiset kuitenkin näitä toimia, jos he tietävät nämä toimet auttavat säilyttämään itsenäisyytensä ja anna niiden edelleen mukana toiminnassa, joka on olennainen osa aktiivista myöhemmin elämässä. Siksi tehokkaasti motivoida vanhusten liikunta ovat ehdottoman välttämättömiä. 

Yksittäiset motivaatio osallistua liikunnan riippuu:

• positiivinen asenne liikuntaa

• usko hyödyistä liikunnan

• tunteita luottamuksen, menestys ja saavutus

• usko yhteen kykyyn olla aktiivinen (self-teho)

• toimet, jotka ovat sopusoinnussa henkilökohtaisia ​​tavoitteita, identiteetti ja elämäntyyli

• sosiaalista tukea ystävien, työtovereiden ja perheen. 

Seuraukset toimettomuuden ja istumista käyttäytymistä

Todisteet osoittavat liikunnan määrä aikuisten ryhmässä 65+ vuotta ovat alhaiset ja istumista käyttäytymistä kasvaa iän myötä. Monet vanhemmat aikuiset viettää kymmenen tuntia tai enemmän joka päivä istuessa tai maatessa, joten ne kaikkein istumista väestö Noin puolet terveysongelmiin liittyvät ikääntymiseen voi johtua liikunnan puutteesta. Ilman säännöllinen liikunta, ihmiset yli 50-vuotiaat voivat kokea erilaisia ​​terveysongelmia, kuten:

Alennettu lihasmassaa, voimaa ja fyysistä kestävyyttä
Luuston vahvuus
Vähentynyt koordinointi ja tasapaino
Vähentynyt yhteinen joustavuus ja liikkuvuus
Vähentynyt sydän- ja hengitystoiminnan
Kohonnut verenpaine
Lisääntynyt kehon rasva-arvot
Lisääntynyt alttius mielialahäiriöt, kuten ahdistuneisuus ja masennus
Suurentunut erilaisia ​​sairauksia kuten sydän-, aineenvaihduntasairaus ja aivohalvauksen.

Edut liikunnan ikääntyneilleVanhemmat aikuiset voivat hyötyä säännöllinen liikunta. Fyysinen aktiivisuus ei tarvitse olla rasittavaa saavuttaa terveyshyötyjä. Vanhemmat aikuiset voivat saada merkittäviä terveyshyötyjä kanssa kohtuullisesti liikuntaa, mieluiten päivittäin. Jokin verran aktiivisuutta voidaan saada enää istuntoihin kohtalaisen intensiivistä toimintaa (kuten kävely) tai lyhyempiä istuntoja tehokkaamman toiminnan (kuten nopea kävely). Terveyshyötyjä voidaan saavuttaa lisäämällä määriä liikuntaa, joko lisäämällä kesto, intensiteetti tai taajuus. Koska loukkaantumisriski kasvaa korkeilla tasoilla liikunnan, olisi huolehdittava ei käydä liikaa toimintaa. Aiemmin istumista vanhemmat aikuiset, jotka aloittavat liikunnan ohjelmissa pitäisi ensin lyhyin väliajoin kohtuullista liikuntaa (5-10 minuuttia) ja vähitellen rakentaa haluttuun määrään.Mukaan National Institute of Aging, liikunta ei ole vain senioreille nuorempien alue. Ihmiset, jotka ovat 80, 90 tai vanhempi voi myös hyötyä suuresti liikuntaa. Kuntoilu säännöllisesti voi auttaa estämään tai viivästyttämään joitakin sairauksia ja vammoja kuin ihmiset ikään. Joissakin tapauksissa se voi parantaa terveyttä ja riippumattomuus vanhemmille ihmisille, jotka jo on sairauksia ja vammoja, jos se on tehty pitkän aikavälin, säännöllisesti.Jotkut monia etuja säännöllinen liikunta ikääntyneiden ovat:Bone - luuntiheyden alkaa laskea jälkeen 40-vuotiaana, mutta tämä menetys kiihtyy noin 50 vuotta. Seurauksena tästä luukadon, vanhukset ovat alttiimpia luunmurtumia. Liikunta voi auttaa vähentämään riskiä luukadon ja osteoporoosin ja parantaa tasapainoa ja koordinaatiota, mikä voi vähentää todennäköisyyttä putoamisen. Painoa kannattava liikunta, erityisesti, auttaa pitämään luut terveitä ja vahvoja.
Muscle - määrän ja koon lihassäikeiden laskee iän myötä. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että keskimääräinen kehon menettää noin 3 kg lihasmassaa jokaisella vuosikymmenellä keski-iässä. Lihassyiden jotka näyttävät olevan eniten ovat samat kuin "nopea nykäistä" (phasic) lajike, jotka hallitsevat vahvuus ja nopea supistuminen. On todisteita siitä, että nämä muutokset liittyvät liikunnan puute, pikemmin kuin ikä. Lihasmassa voi kasvaa vanhempi henkilö jälkeen säännöllisesti käyttää suhteellisen lyhyessä ajassa.
Nivelet - nivelet kehon vaativat säännöllistä liikettä pysyä notkea ja terveenä. Erityisesti ihmiset, joilla on niveltulehdus voivat hyötyä aerobinen ja vahvistamalla käyttää ohjelmia
Sydän ja keuhkot - kohtalaisia ​​liikunta on suotuisin: esimerkiksi käyttää noin 70 prosenttia yksilön maksimisyke (220 lyöntiä minuutissa miinus ikä). Tutkimukset osoittavat, että hengitys- ja verenkiertoelimistön kestää kauemmin saavuttaa vanhempi henkilö kuin nuori henkilö, mutta fyysinen hyödyt ovat samankaltaisia. Iästä, ihmiset pystyvät parantamaan niiden hengitys- ja verenkiertoelimistön kautta säännöllinen liikunta. Liikunta on hyödyllistä vähentää riskiä kuolla sepelvaltimotautiin ja kehittää korkea verenpaine.
Kehon rasvan tasot - kuljettavat liikaa rasvaa on liittynyt erilaisia ​​sairauksia kuten sydän- ja verisuonitauteihin ja diabetekseen. Säännöllinen liikunta polttaa kilojoulea, lisää lihasmassaa ja nopeuttaa aineenvaihduntaa. Yhdessä nämä fysiologiset muutokset auttavat vanhusta säilytettävä asianmukainen paino pituuden ja rakentaa.
Kasvata henkistä kapasiteettia - liikunta lisää veren virtausta kaikkiin osiin kehoa, mukaan lukien aivot, ja saattaa edistää solujen kasvua siellä. Liikunta on hyödyllistä ehkäistä dementian ja Alzheimerin taudin. Vähentää oireita ahdistusta ja masennusta sekä edistää parannuksia mieliala ja tunteet hyvinvointia
Ehkäistä sairauksia - liikunta voi hidastaa tai estää monia sairauksia, jotka liittyvät ikääntymiseen, kuten diabetes, paksusuolen syövän, sydänsairauksien, aivohalvauksen, ja toiset, ja se voi vähentää yleistä kuoleman ja sairaalahoitoon, mukaan National Institute of Aging.
Paranna healing- loukkaantumisia kestää kauemmin parantua kuin ihmiset ikään. Säännöllinen liikunta ikääntyneille voi nopeuttaa haavan paranemista peräti 25 prosenttia.

Mukaan American Academy of Family Physicians lähes kaikki vanhemmat ihmiset voivat hyötyä ylimääräistä liikuntaa. Säännöllinen liikunta suojaa krooninen sairaus, parantaa mielialaa ja vähentää mahdollisuuksia vahinkoa.