FI

Tutkimustoiminta

YHTEENVETO tutkimustulokset KOSKEVAT TERVEENÄ LUKUTAITO
Tärkeä osa projektia olivat myös tutkimustoimintaa koskevat terveitä lukutaito. Ja nämä ovat tärkeimmät tulokset että tutkimus: 

Kaikissa kolmessa maassa (Puola, Slovenia, Portugali) ikääntyvien, jotka ovat osallistuneet tutkimukseen, ovat saavuttaneet alalla terveydenhuolto, sairauksien ehkäisy, terveyden edistämiseen ja alan yleisen terveyslukutaitoa rajoitettu (ongelmallinen) terveysosaamista. Poikkeuksena on Portugali, jossa vanhemmat aikuiset ovat alalla yleisiä terveyslukutaitoa saavutettu riittämätön terveysosaamista.Portugalissa peräti 93,3% kaikista osallistujista kyselyyn, on rajoitettu terveysosaaminen (46,3% riittämätön ja 32,9% ongelmallinen) alalla yleisen terveyden lukutaidon, kun taas yksikään tutkituista ikääntyvien Portugali ovat saavuttaneet erinomaisen tason terveyden lukutaidon alalla yleistä terveyslukutaitoa. Alimmalla tasolla rajoitettu terveysosaamisen alalla yleistä terveyslukutaitoa on saavutettu Sloveniassa, joissa rajoitettu määrä yleisiä terveyslukutaitoa on 79,2% vanhemmilla aikuisilla; kun taas 17, 1% ikääntyvien on riittävä yleisen terveyden lukutaidon. Ylin osallistujien tutkimuksemme, jotka ovat saavuttaneet erinomaisen tason terveyden lukutaidon alalla yleinen terveysosaamisen on Puolassa, niiden osuus on 9,2%


Parhaat tulokset alalla terveysosaamisen alalla terveydenhuollon on saavutettu ikääntyvien Sloveniassa, joiden joukossa on alhaisin osuus yksilöiden rajoitettu terveysosaamista alalla terveydenhuollon, joka on 64,4%, ja suurin osuus, joilla on riittävän terveysosaamista, mikä on 27,0%. Ylin osallistujien Tutkimuksemme joukossa erinomaiset terveyslukutaitoa on saavutettu Puolassa osuus on 12,4%. Portugali 89,2% kaikista ikääntyvien, jotka ovat osallistuneet tutkimukseen,, on rajallinen terveysosaaminen.Alalla sairauksien ehkäisy, alin osuus tutkituista ikääntyvien rajoitettu terveysosaamista, mikä on 67,5%, perustettiin vuonna Puolassa, peräti 24,5% on saavuttanut riittävän, ja 8,4% ovat saavuttaneet erinomainen terveysosaamista alalla sairauksien ehkäisy. Pahin osuus erinomaisia ​​terveysosaamisen alalla tautien ehkäisyn saavutettiin osallistujien Portugali - vain 0,5% pois kaikki osallistujat. 87,9% osallistujista Portugalissa on rajoitettu terveysosaamista alalla sairauksien ehkäisy.Parhaat tulokset alalla terveysosaamisen alalla terveyden edistämisen on saavutettu osallistujien Sloveniassa, joiden joukossa on alhaisin osuus näiden rajoitetun terveysosaamista alalla terveyden edistämisen, mikä on 69,8% ja suurin osuus, joilla on riittävän terveysosaamista, mikä on 25,8%. Ylin ikääntyvien erinomainen terveysosaamista alalla terveyden edistämisen saavutettiin Puolassa, niiden osuus on 6,7%. Portugali 92,3% kaikista osallistujista kyselyyn, on rajoitettu terveysosaamista alalla terveyden edistämisen.